14 Mart 2012 Çarşamba

Edebiyatta ve Sanatta Kundak...

Akşam vakti üç arkadaş oturmuş okeye dördüncüyü beklerken “yırtık” bir arkadaştan “Ne bu yahu! Biraz atraksiyon olsun, hadi dergi çıkaralım” teklifiyle çıkmadı Kundak! Ne yapalım ne edelim, hadi dergi çıkaralım, şiir yazalım, kız tavlayalım, sevgilimize jest yapalım, imaj yapalım, hava atalım, olursa üç beş kuruş da cebimize atalım diyen bir güruh da değiliz, olmamak niyetimiz.
Biz Müslüman gençleriz. İslam ahlakına sahip, ümmet bilinciyle kavrulan gençler. İçimizde ne fırtınalar kopar bizim, ne delikanlılıklar yapmak isteriz. Genciz, “bizim de söyleyeceklerimiz var” diyerek çıktık bu yola. Üç ay düşündük beş ay düşündükte Kundak’ımız olsun dedik.
Ağabeylerimize gittik “Ne edelim?” dedik. Dinledik, eyvallah dedik.
Derdimiz var! Rahatlığımız rahatsız etti bizi! Söyleyeceklerimiz var bizim!
Biz geldik!

Beynimizi kemiren fikirleri kundağa dökmeye, kundakta yoğurup vitrinimize koymaya geldik! Dinimizin, dilimizin, beynimizin, ilmimizin, ırzımızın, evimizin, kinimizin davasını haykırmaya geldik!

Sevmeye, sevilmeye, âşık olmaya geldik!
Sadece bildiğimizi değil, öğrendiğimizi ve öğreneceğimizi de okumaya geldik!
Sarıp sarmalanıp Kundak olduk.
Açın kapıyı biz geldik!

Edebiyat yapmak için edebiyat dergisi değil “fikirsiz edebiyat kelime çöplüğünden başka bir şey değildir” düsturuyla hareket eden bir edebiyat dergisidir hedefimiz. Yeni açılan su kuyusunda elbette bulanık su çıkacaktır. Bulanık su için gelecek pınardan vazgeçilmez! Olurda saparsak amacımızdan kendimizi fes etmeyi de biliriz!

Meşhur hikâye:
-Eğer ben padişahım diye benim lehimde bir karar verseydin, seni bu kılıcımla öldürürdüm.
-Sultanım siz de eğer ‘ben padişahım’ diye kararıma itiraz etseydiniz ben de bu hançeri sizin kalbinize saplardım…

Amatörüz. Kalemimizle, dergimizle, tasarımımızla, yaşımızla, “ruhumuzla” her şeyimizle amatör! Kundak’la amatörüz, Kundak’ta gelişeceğiz, geliştireceğiz lâkin ruhumuz hep amatör kalsın isteriz. Deneyeceğiz, yanılacağız, tekrar deneyeceğiz tekrar yanılacağız. Bir sıkımlık barutumuz varsa eğer, gözümüzü kırpmadan sıkacağız! Kundak gider, “Beşik” gelir. Beşik gider “Eşik” gelir, Eşik gider “Sadak” gelir. Biz yolumuzdan sapıp vazgeçmedikten sonra…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder