19 Temmuz 2012 Perşembe

Beşinci sayımızın editör yazısı!


Bizi biz yapan fikrimiz ve inancımız değil mi? En basit tabirle, insan düşünebildiği için, cüz-i iradesinin varlığı için insan değil mi? “Eve ekmek götürmek için yahut ailemiz için insan değiliz. Bir kedi de yavrularını besler caizse tabiri “ekmek götürür eve” lakin sorguya çekilecek olan insandır. Fikrimiz ve inancımız?

Dergimize olan ilginin her geçen gün arttığının farkındayız. Bu ay bize gönderilen yazılardan yayınlayamadıklarımız yayınladıklarımızı katladı neredeyse. Böylece azmimiz bir kez daha yenilendi heyecanımızın dinamikliği arttı. Beşinci sayımızı fikrimiz ve inancımızla sizlere sunarken  “oruç hayatın lezzetini tattırır” düsturuyla Ramazan-ı Şerif’imiz hayr olsun diyoruz.

Bu sayımızda kapılarımızı Emine Koçak’ın “Ümide Dair” yazısıyla açıyoruz. Yazar ümidi ve aşkı anlatmış kaleminden geldiğince. Ümit, hayata tutunmak için vazgeçemediğimiz değil midir? Ve ümitle aşkla başlamaz mıyız her işimize? Mert Öztürk “Hayat Seyri”nde Necip Fazıl’ın “yeni dostlarım” dediği “onlar benim ardımdan gelmeyecek, ben onların arkasından koşacağım!” dediği Mütefekkir Salih Mirzabeyoğlu’nun hayatından bahsetmiş ve mütefekkirin bazı sözlerini not almış. “Van’dan Doğan Güneş” yazısıyla Abdulhakîm Arvâsî hazretlerini anlatmak istemiş Abdullah Çiğilli. Abdulhakîm Arvâsî hazretlerinin hayatından kesitler almış, birde kerametini anlatmış. Ömer Salih Şipleme bu ay da devam ediyor “Muhabbet”ine.

Her kadın gibi onunda ilham kaynağı ayna karşısında gördüğü yüz olmuş ve nesiller öncesine gidip Dede Korkut aynasında yine kendisini görmeye çalışmış Zeynep Ürün “Oğuzun Kadınları” başlığıyla. Zeynep Ürün’ün hazırladığı vitrinimize parelel sorduğumuz “İçimizden” sorumuz ise şu: “Dede Korkut'tan size miras kalanlar nelerdir?” Hayli şaşırtan cevaplar sizleri de şaşırtacaktır.

Bu ayki şairlerimizden Feyza Özlem Böketin “Bir Suçluya” adlı şiiriyle aramızda. Bir suçlu ne kadar suçlu olabilir ki? Ve ne kadar sevgi hakkından gelir bunun? “Hırıltılı, Mırıltılı Şehir” ile yine kendi romantik tarzıyla kaleminden akıtmış şiirini Mert Öztürk. “Bıraktığın Gibi” derken Öznur Koca, “Ben Aşkı Seçtim” şiiriyle “Neden?” sorusuna da cevap vermiş Erdal ŞAHİN.  Kader… Her zaman konuşulmuş ve tartışılmış olan. “Tedbiri al, takdiri bekle”dir belki de kader. “Kader” şiiriyle bu ay da yerini alıyor Hızır İrfan Önder.

Kitap incelememizde ise Mehmet Ali Bayram’ın yazdığı eser “Cepheden Hikâyeler” ele alınmış. Dördüncü sayımızda başlayan sinema köşemizde ise “Ying xiong |Kahraman” yer alıyor. Merve Çınar kendi üslubuyla ayrı bir renk katmış köşemize…

Bizi Temmuz’un bu sıcağında böyle sarmaladı Kundak. İdam olmayan fikirle ve asla idam olamayacak olan İslam ile dünya yaşamaya değer olacaktır inancıyla, iyi okumalar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder