15 Kasım 2012 Perşembe

Kundak 9


“Yağmur
Yapma dur
Yağmalama”  diyor şair…
Kasım yağmurları bir ayrı… Rahmetten kaçmamalı mı rahmete basmamalı mı? Rüzgarın yüzümüzü tokatlamasını mı beklemeli, esip geçmesinden mi dem vurmalı? Kasımın bu kasvetli günlerinden mi yakınmalı, pencere kenarında sıcacık çaydan bir yudum alıp gönüllere kalemi mi akıtmalı? Evet, bu sorular kafamızın bir köşesinde debelenip dururken yeni sayımızla kapınızı tekrar çaldık.

Bu ayki denemelerimizin başında “Tek Tipleşmek: Tabut Parçacıkları” ile Ertuğrul Gazi Demir var. Tek tipleşen bir milletten ne beklemeli ve fert olmak gerçekten çok mu zor? Mert Yılmaz, “Kutup Yıldızını Aramak -2-” ile devam ediyor birkaç cümlelik beyni kemiren düşüncelerine. Erdal Delbıçakoğlu'nun bir paragraflık yazısı ise “Güz Naftalini”. Duygu Hasret Atakul, “İçten Bir Yazı”sını gönderirken şöyle bir not düşmüş: “Basit ama içten…” Bu vesile ile biz de belirtelim ki bizim için profesyonellikten çok samimiyet önemli.

Salih Mesken'in geçen sayıdan devam eden öyküsü “Numune” sayfalarımızda yerini alırken diğer öykümüz Semrin Şahin'den. Kısacık öykü olan “Boşluğun Altındaki Sessizlik”i okurken kendinizi babaannenin yanında oturan, kahvaltıda kahramanlara eşlik eden birisi olarak düşüneceksiniz.

Şairlerimiz ise; Feyza Özlem Böketin, Özgür İren Azad, Recep Yılmaz, Ömer Ertürk, Ebubekir Tavacı, Rafet Gökdaş, Hızır İrfan Önder ve Ertuğrul Gazi Demir. Cönk sayfasında “Mı?” şiiriyle Rafet Gökdaş, “Kanma” şiiriyle Hızır İrfan Önder yer almakta. Sona sakladığımız şiir ise Ertuğrul Gazi Demir'den “İnananları Coşturan Cümleler”.

Abdi Selim Uygun, “Günce” ile kafasına takılanları karalamaya devam ediyor. Muhammet Cihat Ayar, “Sakarya Türküsü -Hissin Dile Dönüşümü 3-” ile tahlilini sonlandırırken Ömer Salih Şipleme, “Muhabbet”ine devam ediyor.

Vitrinin bu ayki konusu gündelik yaşantımızda her an bizimle birlikte olan ama çok da dikkat etmediklerimiz. Zeynep Ürün, “Cebimizde Kimler Var?” ile anlatıyor pek de dikkat etmediklerimizi. İçimizden'in sorusuna verilen cevaplar ise pek manidar.

Gülay Fındık, Ahmet Aka'nın yeni çıkan şiir kitabı “İnce Düşler”i incelerken, sinema sayfamızın yeni yazarı Hakan Mutlu ilk incelemesi “Fight Club”ı ele aldı. Okur-Yazar'ın bu ayki yazarı “Nereden Çıktı Bu Ayrılık” ile Fatma Zehra Eşiyok. Son sayfamızın fotoğraf sanatçısı Erdal Delbıçakoğlu.

Sizleri bu ay böyle selamlarken anmadan geçemeyeceğimiz aksiyon şahsiyeti Osman Zeki Yüksel'e Allah'tan rahmet dileriz:
Bir radyo programında “Allah” dediği için mahkemeye çıkarılan Serdengeçti'ye hakim sorar:
- Sen Allah demenin yasak olduğunu bilmiyor musun ki radyoda böyle diyorsun? Cevap manidardır:
- Allah Allah!
Yılın sonu ve kışın başı aralıkta sıcacık samimiyetimizle tekrar karşılaşmak ümidiyle, iyi okumalar. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder