14 Aralık 2012 Cuma

Aralık sayısı çıktı!


Dünya koca bir kaos içinde. Marduk, Haab Takvimi, Japon Prenses Nakamaru filan derken insanlar kıyametin kopacağına ciddi ciddi inanmaya başladı. Nobel Barış Ödülü batmak üzere olan Avrupa Birliği’ne verildi. Suriye’de katliamlar hala devam ederken Filistin’de yine olanlar oldu. Mısır birbirine girerken Yunanistan ekonomik krizin etkisiyle halkın tasarladığı protesto afişlerindeki sanatı pazarlamakta…

Kasım kasvetli demiştik. Tüm bu olanlar bizi epey kastı. Türkiye’deki medya, yazarlar ve şairler Türkiye dışındaki Müslümanları mazlum göstermekle ve gözyaşı ile tanımlamakla ne elde etmeye çalışıyor? Bir kadın kocam şehit elhamdülillah, çocuklarım şehit elhamdülillah derken biz “ölüyorlar gariplerim” diyorsak eksik bir şeyler vardır bizde. Bir edebiyat dergisinin editör yazısı bunlarla başlıyor diye ayıplanacak olsak da biz bunları söylemeden içimiz rahat etmeyecekti.

Onuncu sayımızın ilk başlığı epey uzun: “Dostuma Vereceğim Bir Mektubu Haşat Edişimin Hikâyesi: Şehrin Dostluklarına Karıştığı İçin mi?” Ertuğrul Demir bu yazısıyla samimiyeti elekten geçiriyor. “Eline, Beline, Diline Sahip Olmak” ile Rafet Gökdaş edebi anlatmakta. Ümmügülsüm Kartal “Penceremdeki Kar” öyküsüyle bir çocuğun yüreğine değdirirken sihirli değneğini diğer öykücümüz Betül Atak “Kimse(siz)lik”le aramızda. 

Yeşim Köse’nin “Lerziş” şiiri müfret ve mistik bir yapıya sahip. Feyza Özlem Böketin berkle yazdığı şiiri “Sevilen Acı” sayfalarımızda yerini alırken Enes Gündoğdu “Matemli Şehir” ile çiziyor buhranı. “Gece ve Yalnızlık” ile Nurten Çakır, “Değilsin ki” ile Hızır İrfan Önder bizlerleyken sona sakladığımız şiir Ayşegül Ergül’den: “Dilsiz Aşk.”

Salih Mesken öykü dizisi “Numune”yi ‘ben kimim?’ ile bitirirken, ilk sayıdan beri devam eden “Muhabbet”ini Ömer Salih Şipleme’de aşk bahsiyle sonlandırıyor. Abdi Selim Uygun Günce’sinde İstanbul Kitap Fuarındaki gözlemlerini yansıtıyor bu ay bizlere. Zeynep Ürün, vitrin için işleyeceği konuyu düşünürken yazdıklarını işlemiş ‘Vitrin’e. Bazen kızmış, bazen üzülmüş, gurbetten dem vurmuş “Kilometre Taşları”nda.

Gurbet gariptir, garip olan insandır… İçimizden köşesi “Sizce gurbet nedir?” sorusuyla hüzünlendi bu ay. Okur-Yazar’da ise ilk kez Kundak’ta şiirleri yayımlanan “Bir Hafta Boyu” ile Osman Önder, “Nedir Yalnızlık” ile Halit Eray Bozkurt var. Kitap tanıtımımızda bu ay Giovanni Papini’nin eseri “Gog” var. Sinema sayfamızda ise Hakan Mutlu, “Carpe Diem” başlığıyla Ölü Ozanlar Derneğini anlatmakta. Bir Gör Bin Düşün’ün fotoğraf sanatçısı ise Mihrimah Özlem.

Mayalara inat ve kadere imanla, “eskimez, pörsümez, yeni” için yaşama çabasında olmak ümidiyle iyi okumalar. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder